Klank is trilling en trilling is energie. En energie is leven.
Wetenschap vertelt ons dat alles energie is, onze gedachten, emoties, dus ook wij mensen. De frequenties die je uitzendt door je gedachten en emoties, bewust of onderbewust, creëren de werkelijkheid.
Onze gedachten, maar vooral de daaraan gekoppelde emotie is een bijzonder krachtige energie. Om deze energie fysiek te testen bestaat er een bijzonder leerzaam experiment, ontdekt door Dr. Masaru Emoto, een Japanse wetenschapper, bekend van het boek “de verborgen boodschap van water”. Hij meent te hebben aangetoond dat water op gedachten, gevoelens en woorden kan reageren.
Klankbeleving is communiceren vanuit oorspronkelijke empathische vermogens. Tevens heeft klankbeleving een positief en ontspannen efffect bij faalangsten, spanningen, rusteloosheid, onbegrepen gedrag, problemen met leren en aandacht. Ook bij stress, depressies, rusteloosheid, angsten, migraine, hooggevoeligheid, slechte nachtrust, problemen met de bloedsomloop en de spijsvertering heeft klankbeleving een positieve invloed.
En hier een review van een vrouw met MS:
Ik moest een cadeautje bedenken voor de verjaardag van m’n vriendin. Ze heeft MS en zit in een rolstoel.
Nu had ik zelf pas een klankbelevings sessie bij Ingrid gehad. Het leek me een mooi cadeau.
Ik vond het leuk om haar van tevoren niets te vertellen over haar cadeau, dus ze wist ook echt niet wat er zou gaan gebeuren.
Het effect was zeer verrassend. Het was een bijzondere en intense ervaring, waar ze zich helemaal aan over had kunnen geven en zeer van heeft genoten en lang heeft nagenoten.
Om de nieuwsgierigheid te bevredigen, liet Ingrid zien welke instrumenten zij gebruikte. Mijn vriendin is gaan liggen.
Ingrid heeft van alles aan geluiden laten horen, om haar heen, zoals klankschalen, bellen etc. Ze was even helemaal weg van deze wereld.
Het moment erna was nagenoeg nog meer bijzonder. We zaten samen buiten, nog aan het nagenieten, toen er verschillende vlinders op mijn vriendin kwamen zitten, om de beurt. We werden er stil van.
De volgende dag appten we Ingrid hierover. Ze vertelde dat de vlinder voor ’transformatie ‘ staat en liefdesberichten van een overledene. Mijn vriendin dacht gelijk aan haar moeder, die kortgeleden overleden is. “Kan dat ook?”, was haar vraag. Ingrid kreeg kippenvel en dus een volmondig: ja. Ze trok een tarotkaart: intuïtieve communicatie. Boodschap hier is: ik vertrouw op mijn intuïtie. Één van de lastigste dingen voor mijn vriendin.
Mijn vriendin zat zoveel beter in haar stoel en in haar vel na deze beleving. Die dag kwam de fysiotherapeut voor mijn vriendin. Na afloop kwam ze me vertellen dat ik zo’n goed cadeau aan haar had gegeven. Ze vond haar anders met oefenen en veel beter in haar vel Deze klankbelevings sessie was heel bijzonder en intens! 

Bij Klankbeleving geef je rustgevende aandacht op een eenvoudige en veilige manier. Een unieke mogelijkheid om samen te genieten van klanken en nieuwsgierig contact te maken vanuit affectieve nabijheid.

Bijdrage voor een Klankbeleving van een uur is €69.- of €89,- voor twee personen.

Voor een klankbeleving op locatie neem contact met me op.

Aanmelden via: Klik hier.  

De Sjamanendrum en andere “Oer” instrumenten. .

Tijdens de Klankbeleving maak ik o.a. gebruik van de Sjamanendrum en andere oer-instrumenten.In het hedendaagse worden er steeds meer mensen zich bewust van de werking en verbinding die ontstaat bij het bespelen van een  sjamanendrum.

De klanken van de sjamanendrum, die de hartklop van moeder aarde worden genoemd, kunnen je in een diepe rust en meditatie brengen. In de huidige maatschappij wordt de sjamanendrum meer gebruikt voor trance en trancereizen, voor healing en voor fysieke-, emotionele- en spirituele balans. De sjamanendrum of shamandrum of sjamanentrommel wordt gebruikt door volkeren zoals de indianen. Zij gebruikten de sjamaandrum of trommel als ‘heilig’ instrument voor dans en rituelen, als ondersteuning voor ceremonies, als opwekker voor trance en trancereizen.

Klankschalen.

De bijzondere werking van klankschalen is dat zowel de klank als de klankgolven en de feitelijke trilling invloed hebben.
De werking van de schalen op:
Het fysieke niveau:
Door de resonantie en de harmonische klank van de schalen zal de celstructuur en de spiertonus zich richten en terug resoneren. Tijdens of na een het werken met de klankschalen zie je vaak een verdiepte ademhaling, spiertrekking, trillen, zweten, verandering in doorbloeding, gapen en in slaap vallen. Het functioneert als een soort bemiddelaar tussen lichaamsreacties en gevoelservaring.
Het emotionele niveau:
Klank brengt ons in een bepaalde stemming. Vrolijk, weemoedig en verdriet zijn emoties die door het ondergaan van klank bij mensen opgeroepen kunnen worden. Ook de klank van klankschalen heeft deze uitwerking op mensen. Het roept gedachtes, gevoelens, beelden en transervaringen op. We kunnen ons afsluiten voor klank of klank toelaten. Beide geeft mogelijkheden om met behulp van klank een brug te slaan naar wat er in diepere lagen van het bewustzijn speelt. Over het algemeen herinnert de klank een soort oer gevoel van veiligheid, verbinding en vertrouwen.
Het psychische niveau:
Door de klank krijgen we verschillende associaties, beelden en herinneringen. Eerder beleefde ervaringen en situaties worden opnieuw aangeraakt en opgeroepen. Dat beinvloedt ons denken en handelen.
Het spirituele niveau:
Harmonische klank kan ons ervan bewust maken dat we een onderdeel zijn van het grote geheel en geeft ons het gevoel van kosmische trilling en heelheid.
Sjamanic Voice en andere geluiden.
Met de Shaman Voice ontwikkel je een extra dimensie in je stem met langdurige klanken, rijk aan boventonen en trillingspatronen die een helende werking heeft.
Je bent in staat om met je stem de resonantievelden op het fysieke, emotionele en mentale wezen te beïnvloeden. Je leert blokkering in de levensstroom te ontdekken en te herstellen. Blokkering in de levensstroom leidt tot verlies aan energie, disharmonie in het functioneren van het lichaam en onrust in het denken. Zelfs in lastige situaties hou jij het hoofd koel en kun je een verschil maken.
Ook het maken van geluiden op het lichaam zorgt voor een soepele doorstroming en beleving van trilling en energie, die je zowel lichamelijk als geestelijk ruimte geeft en een ontspannende uitwerking heeft op zowel lichaam als geest.
Wat doet stilte met ons?
Vooraf of tussentijds en vooral aan het einde komen we nadrukkelijk bij momenten van STILTE.
Het is nooit werkelijk stil, er zijn geluiden in en om ons heen, maar we laten ze toe, we doen er niets mee. Alles mag er zijn. Probeer bewust te worden wat stilte met je doet. Vanuit stilte ontstaat creatie, vanuit stilte ontstaat diep innerlijk contact. Vanuit stilte ontstaan warmte, liefde en verbinding. Vanuit stilte ontstaat harmonie. Stilte zorgt voor ruimte in de chaos. Vanuit stilte kan helen wat geheeld dient te worden . Soms kan stilte zorgen voor opkomend verdriet. Eindelijk geef je je lichaam de ruimte om te ontladen en tranen kunnen daarbij een welkome gast zijn. Ga niet bedenken wat het wil betekenen, maar accepteer de mooie gift . Het schept ruimte, opluchting en rust. Je ontspant. En in die ontspanning ontstaat “Het gevoel van Zen zijn” , zo verwoordden mijn collega’s het.
Voorkomen is beter dan genezen.
Weet je dat werkstress beroepsziekte nummer 1 is in Nederland? Van alle werknemers meldt 14% jaarlijks burn-out klachten. Ben je werkzaam binnen het onderwijs dan klinkt dit niet vreemd in je oren. Binnen het onderwijs is er een groot ziekteverzuim en zou het niet mooi zijn als we daar verandering in kunnen brengen? Klankbeleving is zeer zeker één van de meest effectieve manier.
Zou het niet geweldig zijn om dit als groep doorbrekende activiteit of voor het team of teamdag/studiedag binnen te halen?
Bijdrage voor een Klankbeleving van een uur is €69.- of €89,- voor twee personen.
Voor een klankbeleving op locatie neem contact met me op.
Aanmelden via: Klik hier.  
Interesse, neem dan contact op met Ingrid@bewustincontact.nl of bel 0649716353.
Harte groet,
Ingrid Kramer.