Onze gedachten, maar vooral de daaraan gekoppelde emotie is een bijzonder krachtige energie. We willen alles kunnen controleren, visualiseren en wetenschappelijk onderbouwd en methodisch vastgelegd hebben, maar hoe doe je dat als ik spreek over gevoel en energie?

Het experiment van Masaru Emoto:

Om deze energie fysiek te testen bestaat er een bijzonder leerzaam experiment, ontdekt door Dr. Masaru Emoto, een Japanse wetenschapper, bekend van het boek “de verborgen boodschap van water”. Hij meent te hebben aangetoond dat water op gedachten, gevoelens en woorden kan reageren.

Het water kristallen experiment:

Door gebruik te maken van hoge resolutie fotografie onthulde Dr. Emoto hoe de kristallen die in bevroren water gevormd werden veranderen wanneer men bepaalde gedachten op hen concentreert. Hij ontdekte dat water, dat aan liefdevolle woorden was blootgesteld schitterende ingewikkelde patronen laat zien, maar dat water dat beïnvloed was door negatieve woorden incomplete en asymmetrische vormen ontwikkelt. Energie is dus trilling en trilling is leven.

Het Rijst experiment:

Dr. Emoto deed zijn onderzoek ook met rijst, genaamd het rijstexperiment. Dit experiment laat goed zien hoe productief onze gedachten zijn en hoe energie werkt. Door dit experiment zelf toe te passen, besef je hoe de kracht van gedachten en emoties werken. Dit experiment, niet wetenschappelijk bewezen, is al diverse keren toegepast en iedere keer met succes.

Het rijstexperiment gaat als volgt:

  • Verdeel gekookte witte rijst over twee identieke lege, schone, glazen potjes die voorzien zijn van een deksel. De rijst moet wel eerst goed afgekoeld zijn en de potjes uitgekookt met soda.
  • Plak op één van de potjes een papiertje met daarop liefdevolle woorden, bijvoorbeeld “dank je wel, mooie rijst, ik hou van jou”. Op het andere potje plak je een tekst met alleen maar negatieve en kwetsende woorden, bijvoorbeeld “idioot, stomme rijst, ik haat je”.
  • De twee potjes zet je op een gelijkwaardige plek neer, met 1 meter tussenruimte, en je spreekt een paar keer per dag, bijvoorbeeld als je ’s ochtends wakker wordt en ’s avonds voor het naar bed gaan, je liefde uit naar het potje met de tekst “dank je wel”. Spreek je dankbaarheid en liefde uit naar de rijst. Het andere potje spreek je dagelijks een aantal keren kwetsend toe, met de woorden “idioot, stomme rijst, ik haat jou”.
  • Belangrijk is om de volledige onderliggende emotie, behorend bij het woord, te laten stromen. Dus werkelijk boze energie of liefdevolle energie naar de potjes sturen en niet doen alsof terwijl je eigenlijk denkt “deze flauwekul gaat nooit lukken”. Doe dit minstens drie weken lang.
  • De resultaten zijn verbluffend. Na drie weken is de rijst in het liefdevolle potje gewoon wit van kleur gebleven en ruikt lekker. De rijst in het negatieve potje daarentegen zal verkleuren naar bruin/zwarte rijst en ruikt vies en bedorven.
  • Er zijn mensen die dit experiment nog verder uitgebreid hebben met een derde potje. Dit potje hebben ze volledig genegeerd, geen aandacht gegeven, en absoluut geen woord tegen gezegd. Dit derde potje bleek rijst te bevatten die nog een sterkere vieze geur gaf dan het negatieve potje rijst en was ook nog sterker verkleurd.Het doel van dit experiment is om aan te tonen dat positieve of negatieve gedachten (= energie) aantoonbare gevolgen heeft. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als we negatieve gedachten hebben in ons eigen systeem? Met de wereld?

Klanksessie van een uur voor €69 euro ook voor twee personen.

Aanmelden via:Klik Hier

Leren resoneren

Het is dus duidelijk dat het belangrijk is bewust te resoneren, bewust te zijn van wat je uit wil zenden en de werking ervan. Maar vooral bewust te zijn van jouw lichaamstaal en gedachten die het over brengen.

Onze gedachten kunnen het energieveld verstoren. Onze woorden die uit onze gedachten komen kunnen het trillingsveld verstoren en het is dan ook belangrijk te weten dat gedachten en woorden energie zijn die ons diepe contact kunnen verstoren.

De helende werking van Klankbeleving en eventuele inzichten vanuit het onderbewustzijn

Klankbeleving is communiceren vanuit oorspronkelijke empathische vermogens. Tevens heeft klankbeleving een positief en ontspannen effect bij faalangsten, spanningen, rusteloosheid, bij stress, depressies, angsten, migraine, hoog gevoeligheid, slechte nachtrust, problemen met de bloedsomloop en de spijsvertering heeft klankbeleving een positieve invloed.

Een Klankbeleving sessie houdt in:

De Sjamanendrum en andere “Oer” instrumenten

Tijdens de Klankbeleving maak ik o.a. gebruik van de Sjamanendrum en andere oer-instrumenten. In het hedendaagse worden er steeds meer mensen zich bewust van de werking en verbinding die ontstaat bij het bespelen van een sjamanendrum.
De klanken van de sjamanendrum, die de hartklop van moeder aarde worden genoemd, kunnen je in een diepe rust en meditatie brengen. In de huidige maatschappij wordt de sjamanendrum meer gebruikt voor trance en trancereizen, voor healing en voor fysieke-, emotionele- en spirituele balans. De sjamanendrum of shamandrum of sjamanentrommel wordt gebruikt door volkeren zoals de indianen. Zij gebruikten de sjamaandrum of trommel als ‘heilig’ instrument voor dans en rituelen, als ondersteuning voor ceremonies, als opwekker voor trance en trancereizen.

Klankschalen

De bijzondere werking van klankschalen is dat zowel de klank als de klankgolven en de feitelijke trilling invloed hebben.

Klank van klankschalen werkt in op vier niveaus:

  1. Het fysieke niveau
  2. Het emotionele niveau
  3. Het psychische niveau
  4. Het spirituele niveau.

De werking van de schalen op:

Het fysieke niveau:
Door de resonantie en de harmonische klank van de schalen zal de celstructuur en de spiertonus zich richten en terug resoneren. Tijdens of na een het werken met de klankschalen zie je vaak een verdiepte ademhaling, spiertrekking, trillen, zweten, verandering in doorbloeding, gapen en in slaap vallen. Het functioneert als een soort bemiddelaar tussen lichaamsreacties en gevoelservaring.

Het emotionele niveau:
Klank brengt ons in een bepaalde stemming. Vrolijk, weemoedig en verdriet zijn emoties die door het ondergaan van klank bij mensen opgeroepen kunnen worden. Ook de klank van klankschalen heeft deze uitwerking op mensen. Het roept gedachtes, gevoelens, beelden en transervaringen op. We kunnen ons afsluiten voor klank of klank toelaten. Beide geeft mogelijkheden om met behulp van klank een brug te slaan naar wat er in diepere lagen van het bewustzijn speelt. Over het algemeen herinnert de klank een soort oer gevoel van veiligheid, verbinding en vertrouwen.

Het psychische niveau:
Door de klank krijgen we verschillende associaties, beelden en herinneringen. Eerder beleefde ervaringen en situaties worden opnieuw aangeraakt en opgeroepen. Dat beïnvloedt ons denken en handelen.

Het spirituele niveau:
Harmonische klank kan ons ervan bewust maken dat we een onderdeel zijn van het grote geheel en geeft ons het gevoel van kosmische trilling en heelheid.

Sjamanic Voice en andere geluiden.

Met mijn Shaman Voice ontwikkel ik een extra dimensie met mijn stem met langdurige klanken, rijk aan boventonen en trilling patronen die een helende werking hebben.

IK ben in staat om met mijn stem de resonantievelden op het fysieke, emotionele en mentale wezen te beïnvloeden. Hiermee herstel ik blokkering in de levensstroom.

( Blokkering in de levensstroom leidt tot verlies aan energie, disharmonie in het functioneren van het lichaam en onrust in het denken.)

Ook het maken van geluiden op het lichaam zorgt voor een soepele doorstroming en beleving van trilling en energie, die je zowel lichamelijk als geestelijk ruimte geeft en een ontspannende uitwerking heeft op zowel lichaam als geest.

Klanksessie van een uur voor €69 euro .

Wat doet stilte met ons?

Vooraf of tussentijds en vooral aan het einde van de sessie komen we nadrukkelijk bij momenten van STILTE.

Het is nooit werkelijk stil, er zijn geluiden in en om ons heen, maar we laten ze toe, we doen er niets mee. Alles mag er zijn. Probeer bewust te worden wat stilte met je doet. Vanuit stilte ontstaat creatie, vanuit stilte ontstaat diep innerlijk contact. Vanuit stilte ontstaan warmte, liefde en verbinding. Vanuit stilte ontstaat harmonie. Stilte zorgt voor ruimte in de chaos. Vanuit stilte kan helen wat geheeld dient te worden. Soms kan stilte zorgen voor opkomend verdriet. Eindelijk geef je je lichaam de ruimte om te ontladen en tranen kunnen daarbij een welkome gast zijn. Ga niet bedenken wat het wil betekenen, maar accepteer de mooie gift. Het schept ruimte, opluchting en rust. Je ontspant.

Voorkomen is beter dan genezen

Weet je dat werkstress beroepsziekte nummer 1 is in Nederland? Van alle werknemers meldt 14% jaarlijks burn-out klachten. Ben je werkzaam binnen het onderwijs dan klinkt dit niet vreemd in je oren. Binnen het onderwijs is er een groot ziekteverzuim en zou het niet mooi zijn als we daar verandering in kunnen brengen? Klankbeleving is zeer zeker één van de meest effectieve manier.

Klanksessie van een uur voor twee personen  €129 euro .

Aanmelden via:Klik Hier

“I am your travel agent to inner peace”.

Alles is energie en met die wetenschap in ogenschouw nemend bereik je de allerbeste versie van jezelf.

 

 

 

 

Ingrid Kramer
Bewustincontact.nl
Ingrid@bewustincontact.nl