• Als men vraagt: “Wat is Tantra?” dan is daar geen eenduidig alles omvattend antwoord op.

Vele boeken zijn na te slaan over dit onderwerp en vele Tantrika kunnen er uitgebreid vanuit hun visie of stroming over vertellen, jaartrainingen, cursussen en workshops over geven.

Het is een levensvisie en dat het zijn oorsprong in het oosten heeft zal voor een ieder wel bekend zijn.

Toen iemand vroeg:“ Kan jij voor mij een stukje schrijven over Tantra? “, was dat een grote uitdaging en niet eenvoudig, maar oké hier een korte uiteenzetting:

Bewust in Contact met jezelf, de ander en de wereld om je heen.:

Waarin ik de Rode Tantra( Osho) en de Kundalini Yoga van Yogi Bhajan met een vleugje Sjamanisme bij elkaar breng. Tantra ( en Sjamanisme) van alle kanten zal belichten en waarin jij je eigen grenzen aangeeft vanuit zelfliefde.

Enjoy the Totality of your body, mind and soul.

Bij Tantra gaat het o.a. om leven vanuit bewust ZIJN in het Hier en NU. Een Meditatieve reis.
Tantra is leren de weg te bewandelen van Liefde en Respect voor elkaar. Dat geldt zowel voor man als vrouw, jong of oud. Het is de weg van vrijheid.

 “Je kunt je zo vrij voelen als een onschuldig kind op ontdekkingstocht in de eigen seksualiteit. “ Daarbij is tantra een weg van bewustwording..

Leef je leven in totaliteit, vol passie, liefde, lef en vitaliteit !
                        Ga uit je hoofd naar je hart!
Heb lief! Kom in contact met jezelf en de wereld om je heen!
              Voel je vrij en leef vanuit je essentie!

Toen ik in het Osho resort in Pune (India) mijn eerste workshop Tantra bijwoonde, voelde het als thuiskomen. Dansen, mediteren, spel, seksualiteit, spiritualiteit, maar vooral via interactie en spiegelen het leven vanuit een ander oogpunt te leren zien en beleven.

Ik bied ik je een kennismakings avond aan waarop ik je informatie zal verstrekken over mijn aanbod en waarop je laagdrempelig alvast een basic Tantra Experience aan kan gaan. Deze avond is voor zowel singles als paren.

Kom je met twee personen meld je dan per persoon aan, ook al ben je een paar.

Aanmelden via deze link:klik hier

Een meditatieve( Mindfull) weg waarin Liefde de hoofdrol speelt.

  • En wat kan het jou geven:

Ha, maar daar zit ‘m nu de kneep, want op deze meditatieve weg van Liefde komen we vele hobbels tegen. Onze mind vertelt ons van alles vanuit het verleden en we reiken uit naar de toekomst en vinden het erg lastig om in het Hier en Nu te leven of bij onszelf te blijven, want onze mind zorgt voor dwaalsporen en hindernissen.

En kun je leven vanuit onvoorwaardelijke liefde? Kun je onvoorwaardelijk geven en kun je ontvangen? Waar blokkeer je en durf je uit je comfort zone te stappen? Waar zitten je angsten? Ben je werkelijk degene die je denkt te zijn of is het een illusie? Wat betekent vrijheid voor jou? Waar zit jouw controle en waar kun je het loslaten? Accepteer jij jezelf volledig of ……..

Ja, Tantra maakt veel bij je los en deze weg zal je veel inzichten geven in jouw leven. En daar hebben we wat aan, dan leren we hoe verder te gaan. Ook al heb je je kleding aan, toch komen er momenten en situaties voor, waarin je je in je nakie voelt staan.

Over nakie gesproken. Jezelf bloot geven is voor vele mensen een stap te gaan.

  • “Tantra is toch seks?” Dat is de eerste reactie als ik over Tantra begin.

En ja Tantra gaat over het leven en ja wij zijn tenslotte hier op deze aarde vanuit de seksuele interactie van man en vrouw. Daar is nog heel veel aan vooraf gegaan, maar uiteindelijk kwam jij eraan. Ook hier is veel over te vertellen en ook dat heeft effect op jouw leven in het Hier en NU. Ook dat heeft zijn uitwerking op jouw kijk op seksualiteit. En dat heeft weer zijn uitwerking op jouw relatie met jouw partner of op het hebben van geen partner en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

  • Alles is Energie, iedere actie heeft een reactie, dat is de wet van de natuur. En ja het gesproken woord (klank) is energie en zelfs gedachten is energie.

Zo is het dat we in de Tantra veel met Energie werken. We leren via de meditatieve weg over onze Chakra’s en verbinden ons ermee. We verbinden de mannelijke en vrouwelijke energie die we in ons hebben, maar ook om ons heen. We vinden de weg om niet vanuit het hoofd, maar meer vanuit het hart te leven en verbinden ons met het Goddelijke. En ja daar kan ik nog uren over doorgaan, maar ik wil het voor NU hierbij laten.

  • Dan is er ook nog de Tantra massage. In contact komen met jezelf via aanraking en het energetisch veld.. Een heel verhaal op zich. Ook daar zal ik Nu niet over uitweiden, maar zal wat anonieme feedback van cliënten geven, zodat je een beetje een indruk krijgt:

Lieve Ingrid.

Ook ikzelf vond ons weekend onder jouw leiding erg mooi. Ontroerend, spannend en zacht. Meer dan ik gehoopt had vooraf verdiepte het mijn samenzijn met Ton.

Op zich wist ik wel dat de weg via het lichaam en het lichamelijk beleven voor mij en voor ons meer direct werkt dan praten alleen en dat het belangrijk is om dat op te zoeken, maar dat Ton zo geraakt zou worden en mij daarin toeliet, was heel bijzonder. Ik zag een nieuw deel van hem om van te houden en te koesteren. De vorm van deze dagen paste zo goed bij waar ik en hij en wij samen mee bezig zijn de laatste twee jaar. Heel fijn! Geeft zo veel vertrouwen! In hem, in mijzelf, in de liefde die ontstaat op het moment dat je je openstelt. Dat ik daar niet aan hoef te twijfelen, dat vergeet ik soms… En dat intimiteit ook zo dichtbij kan zijn, eigenlijk heel gewoon. Geruststellend gewoon. En schaamte niet zo nodig.

Nou tot zover mijn feedback. Iedereen die graag iets met tantra wil doen zou ik van harte naar jou toe sturen. Lieve Ingrid, dankjewel!

Wil je een privé “Tantra Experience” aan met jouw partner of gelegenheidspartner ?

Meld je dan NU aan: Meld je dan NU aan, je zult zien dat er meerdere data staan : klik hier

Stap uit het verleden naar het Heden en kom dichter tot jezelf en elkaar.
Totaal vanuit het NU elkaar opnieuw ontmoeten.
Je kwetsbaar op durven stellen in de veilige omgeving  van “De Tempel”, omringd  door de energie van de Spirits.
Thuis komen bij jezelf, jouw natuurlijke zijn.
Inzicht krijgen in elkaars patronen, maar vooral voorbij deze gedachten en patronen te durven komen, door elkaar opnieuw te ontmoeten via deze meditatieve , spirituele weg.
Leren vertrouwen op jezelf, elkaar en de spirits. Een intense reis naar binnen en in verbinding met elkaar op het gebied van intimiteit.
Dit onder de begeleiding van Holistic Life Coach  vanuit de Tantra en Sjamanisme, Energetisch Healer/Reader, Paragnost/Tarotist en Spiritual Teacher vanuit de Kundalini yoga traditie dieper in de lagen van energie en in verbinding gaan.

Kom Bewust in Contact met jezelf van daaruit met de ander. Puur durven zijn. Ook op het gebied van intimiteit. Vrij van angsten, vrij van blokkades die jou belemmeren te leven vanuit jouw essentie, jouw natuurlijke zijn.”

Of wil je een cursus Tantra aangaan ? Of ontvang je liever een Tantra Massage sessie?

De keuze is groot, daarom bied ik je een kennismakings avond aan waarop ik je informatie zal verstrekken over mijn aanbod en waarop je laagdrempelig alvast een basic Tantra Experience aan kan gaan. Deze avond is voor zowel singles als paren.

Bijdrage: €35 p.p. Je bent pas aangemeld als de bijdrage is over gemaakt op rek.nr. NL13INGB0005228862 t.n.v Jivas, I.M. Kramer. Kom je met twee personen meld je dan per persoon aan, ook al ben je een paar. Laat je het bijtijds weten mocht je verhinderd zijn , dit omdat er maar plek is voor 8 mensen die allemaal een plekje wensen.

Na aanmelding blijft de bijdrage staan ook mocht jij de avond aan je voorbij laten gaan.

Inloop 19.00 uur, we starten om 19.30 en het zal ongeveer tot 22.00 uur duren.

Meld je dan NU aan, je zult zien dat er meerdere data staan : klik hier