Hier een belangrijk artikel dat iedere man dient te weten. Tantra de schaamte voorbij , daar hoort dit artikel bij.Met dank aan de schrijver Justin Cooper.

Voor mannen is leren rusten in je eigen innerlijke vuur belangrijk maar de meeste mannen kennen of kunnen dit niet. Ze ervaren heel veel onrust en worden juist door hun onrust aangezet om nog meer vuur aan te maken.

Een seksverslaving ligt dan vaak op de loer in de vorm van porno kijken en masturberen en/of veel seks moeten/willen hebben.

De meeste mannen zullen de gehechtheid hieraan helaas bagatelliseren en in sommige gevallen zelfs ontkennen. Eerlijkheid en transparantie raken verloren in de rook van het vuur.

De verslaving kun je zien als een kortstondige bron van zuurstof, het voedt het vuur en laait het even op. Door klaar te komen wordt het vuur even geblust. De onrust is heel even weg maar komt natuurlijk heel hard terug.

Wanneer een man zijn vuur voedt door seks te hebben met zijn partner of lover gebruikt hij dan onbewust haar of zijn lichaam als zuurstoftank en laat zijn onrust achter.

Dit is overigens ook het geval van de overdaad aan lustige, hitsige verbindingen onder homoseksuele mannen.

Het zijn de mannen die bang zijn om hun onrust toe te laten. Niet wetend hoe ze erbij kunnen blijven. Onvermogend.

Mannen die moeten scoren die verslaafd zijn aan kortstondige highs. Het innerlijke vuur weer even laten oplaaien. Vaak egocentrisch, misleidend en manipulatief aan de buitenkant maar onzeker, zoekend en eenzaam aan de binnenkant.

Het zijn de mannen die eerst roofbouw hebben gepleegd op hun eigen lichaam en dan plegen ze roofbouw op het lichaam van anderen. Daarna na de daad vertrekken ze (energetisch) met de noorderzon. Afwezig in hun eigen innerlijke leegte die hen van binnenuit in beslag neemt. De onrust dient zich weer aan en de cyclus herhaalt zich.

Ongeacht welke partij bij je resoneert heb je je eigen stukken hierin aan te gaan. De verantwoordelijk durven oppakken voor de leegte en eenzaamheid die dan voelbaar is. Er is geen andere weg.

Dieper zakken in je lijf waar er nog geen bedding is, waar je je eigen grond nog niet toegeëigend hebt, waar je nog geen toegang hebt tot het koele water, de ware seksuele levensenergie die diep in de aarde zit.

Daar zit de diepere waarheid. De waarheid die huist in je lijf die voelbaar is wanneer je thuis bent in je lichaam. De plek van jouw ware individualiteit.

Het is pijnlijk en confronterend maar je hebt onder ogen te zien dat jij het doet of laat gebeuren.

Pas dan kun je zuinig zijn op je lijf, op jouw ademende tempel die zijn eigen zuurstof nodig heeft. Jouw thuisplek. De plek waar je kunt leren te rusten in je eigen vuur, gedragen door de aarde en gevoed door haar vitale water……. zoals de ‘fire-bellied toad’ in de afbeelding.

Door Justin Cooper