Japanse Theeceremonie variant.

Ben jij er klaar voor?

Zin in Zen?

Ja het is een tijd waarin er veel van je wordt gevraagd. Een tijd waarin je wordt gevraagd goed bij jezelf te blijven. Hoe maak je contact zonder de huidige “Corona” regels te overschrijden? En toch bewust contact te krijgen met de ander? Hoe blijf je bij jezelf terwijl je aan alle kanten heen en weer geslingerd wordt door de Do’s and Don’ts? Hoe kun je Zen blijven in deze stressvolle tijden?

Heb jij Zin in Zen zonder dat het je opgedrongen wordt, maar puur uit genot? Bestaat zo’n evenement?

JA door de Japanse Theeceremonie (Variant)

Een theeceremonie bestaat uit een serie vooraf bepaalde handelingen die na elkaar worden verricht, om optimaal te kunnen genieten van de thee en het in stand houden van verscheidene tradities die Japan rijk is. De ceremonie is zo geconcentreerd en serieus van aard, dat het een deel is geworden van het belijden van het boeddhisme, met name de Zen-stroming binnen deze godsdienst. De ceremonie heeft als doel de geest te bevrijden van alles wat hem bezwaart en belast.

Waarom een Japanse theeceremonie?

Een Japanse theeceremonie brengt een ontspannen sfeer met zich mee door de schoonheid van de voorbereide omgeving, de rituele handelingen, de muziek en de kleding die daarbij gedragen wordt. Men is echt bewust voorbereid op het evenement waar men aan deelneemt.

Daarnaast heeft het een meditatief karakter. Op een voor velen meer benaderbaar niveau dient een Japanse theeceremonie simpelweg als entertainment waarbij gasten worden uitgenodigd voor het drinken van thee in een fijne en relaxte omgeving die de zintuiglijke waarneming verhoogt.

Mensen die een Japanse theeceremonie persoonlijk hebben bijgewoond begrijpen al snel dat het serveren van thee in Japan zowel een kunst als een spirituele discipline is.

Wat is de Variant?

De strikte regels zoals bij de Japanse Theeceremonie laat ik vieren, zodat er ruimte is voor humor, plezier en vooral het genieten van elkaars gezelschap en de lekkernijen en alles wat de ceremonie met zich meebrengt.

Bij deze Theeceremonie vraag ik de gasten hun eigen beker of kopje mee te nemen. Eentje met een “verhaal”.

Daarnaast vraag ik je om een cadeautje mee te nemen (beneden de €5 euro) voor één van de aanwezigen, maar je weet niet voor wie.

Een “gift from the heart” waar je een mooi verhaal of gedicht bij in hebt gesloten.

Heb je een meditatie kussen neem deze dan mee. Er ligt zeil op de grond en mocht je geen kussen hebben, geef dit dan bijtijds aan, dan neem ik er één voor je mee.

Vipassana.

De wandeling door het park vooraf aan de ceremonie is een heel speciale en mentale voorbereiding. Een wandeling waarbij je goed op je ademhaling let en hoe je je voeten zet. Je gaat letten op de tekens en inzichten die je ontvangt tijdens deze korte bewuste wandeling door het park.

Waar en waar?

Locatie: Blije Boeddha Yoga, Bergselaan321A te Rotterdam

Datum: 15 Juli 2020.

Tijd: Van 18.30-21.00 uur

Bijdrage: €37 p.p.

Max. aantal deelnemers : 12 deelnemers

Kleding voorschrift: Japans of variant.

Aanmelden : Ingridkramer@upcmail.nl of bel 0649716353

Tot Ziens:

Ingrid Kramer van Bewustincontact.nl