Eeuwig die onzekerheid.Ik ben het spuug zat!

Naar meer zelfvertrouwen.

Zo vermoeiend, alsmaar die twijfel! Kan ik dat? Ben ik wel goed genoeg? Staat het niet raar? Wat zal de ander ervan denken? Eeuwig die onzekerheid !Continue bevestiging vragen, zo van: “Zie ik er wel een beetje uit?” ”Ben ik wel duidelijk genoeg?” “Moet ik niet eerst….?” ”Kan ik niet beter….?” ”Wat denk jij ervan?” “Nee, ik moet eerst…..”

Je laat jezelf niet zien want dan krijg je commentaar. En nee je deelt je mening niet, want dan vinden ze je misschien dom of raar of is het niet waar. En ja dan loop je de kans op tegengas of zelfs een strijd en daar heb je zo’n hekel aan. Je trekt je dan maar weer terug, lekker veilig in je eigen domein. Je denkt dan: “Zie je, had ik het nou maar niet gezegd of gedaan!” En spreekt misschien zelfs diegene die je geraadpleegd had voor advies erop aan. Daar kan ook weer een strijd uit ontstaan. En zo gaat het maar door. Je bent het spuug zat!

Wat als dit zo doorgaat? 

Wat als hier geen verandering in komt? Als je bij alles kijkt naar wat een ander ervan vindt wie ben jij dan? Je loopt als het ware op eieren en aan jezelf voorbij, om overal aan te voldoen? Maar aan wat? Aan wie? Wie ben jij?

Het weerhoud je om volledig jezelf te zijn, je bent alsmaar bezig vanuit een ”negatief” innerlijk dialoog, waarna je niet meer tot actie komt en je in je schulp terugtrekt en in een depressie geraakt waar je moeilijk uit komt.

Wat als je jezelf niet durft te laten zien of horen en je blijft verbergen voor commentaar om de “vrede ”te bewaren? Hoe kan een ander dan weten wat er in jou omgaat. Wie ben jij? Wat denk jij? Wat voel Jij? En vooral als je hoog gevoelig bent is je energiesysteem wat eerder toe aan een rust moment, je bent gewoon eerder moe, wat als je dat niet onderkent? Je zou zo in een Burn Out kunnen geraken. Je kropt alles op en raakt verstopt, je blokkeert.

Hoe zou het zijn om vrij van deze beperkende gedachten te zijn?

Wat als je je jezelf kan leren accepteren en je grenzen aan kan geven, zodat de ander jou gaat zien en horen? Wat als jij weer vrij kan zijn en leven vanuit jouw essentie? Is het niet fijn om puur jezelf te zijn? En ja dan kun je riskeren dat iemand het niet eens met je is of je slaat de plank mis.

Ik herken het als geen ander.

Ja ik herken de onzekerheden die je beperken puur jezelf te zijn. Ik was van jongs af aan zo onzeker, dat ik altijd hoopte, dat men niet mijn mening vroeg of antwoord op een bepaalde vraag. Ik durfde mezelf niet te laten zien of horen, bang voor de gevolgen. Ja misschien vinden ze mij dan dom of niet lief. Je zult er versteld van staan. Ze noemde mij op school “De grijze muis” die uiteindelijk de andere kant op is geslagen en als “Warrior” is opgestaan.

Ik leerde en studeerde en deed zo mijn best. Maar in mij bleef die negatieve innerlijke criticus resoneren en gaf moeilijk grenzen aan. Doodvermoeiend. Ik raakte dan ook in een Burn Out.

De weg naar innerlijke rust.

 Toen moest ik wel een fikse stap terug doen en ben op advies van een coach gaan leren mediteren. Iets waar ik in eerste instantie geen heil in zag. Ik zag mezelf niet in lotushouding zitten, want ik ben een danser, doener.

Ik mocht naar India en heb daar vele cursussen en actieve meditaties gevolgd. Het heeft mij veel gebracht. Daar ving mijn reis naar innerlijke rust aan.

Ik begeleid NU vrouwen naar een leven vol passie, vrijheid, bewustwording van de vrouw die ze werkelijk zijn, puur volgens hun natuur. Weg met die onzekerheid, weg met die strijd, maar naar een vredig bestaan vanuit innerlijke rust.

Hier drie waardevolle TIPS waar je mee aan de slag kunt gaan:

  •  Dient het onrustige gevoel van onzekerheid en twijfel zich aan, ga er dan eerst eens bij jezelf bij stil staan(zitten). Vraag niet direct wat de ander ervan vindt, want duizend mensen, duizend meningen. Ga eerst kijken: “Waar komt die stem vandaan?” Adem rustig naar je onderbuik en laat de opkomende emotie er gewoon zijn. Het zal je al wat meer rust geven als je erachter komt waar het vanuit het verleden vandaan komt en of dat NU nog zo geldt.
  • Onzekerheid lichamelijk? Ga voor de spiegel staan en kijk jezelf recht in de ogen en adem diep door naar de onderbuik. Bewust van je voeten op de vloer. Een rechte stand en spreek jezelf eens positief aan met “Ik hou van mezelf, Ik ben goed zoals ik ben. ”Deze mantra meerdere malen herhalen, zodat het meer in je systeem komt.”
  • Is er een bijeenkomst waar je tegenop zie. Geef jezelf de ruimte door een dik energetisch parelmoer kleurige jas van fel licht aan te doen. Zet daar desnoods rozen omheen, zodat de mensen buiten jouw energieveld blijven en jij de energie van je omgeving minder op zal pakken en dus meer energie over zal houden na de bijeenkomst.

Wil jij vanuit meer zelfverzekerdheid en vrijheid puur jezelf te zijn door het leven gaan?

Dan is er maar één manier en dat is door “oude “patronen te transformeren en dat gaat alleen als je “Nieuwe” gewoontes gaat implementeren. Het zijn kleine stapjes die je iedere dag dient aan te gaan. Naast het leren mediteren bied ik bewustwording processen aan die je inzicht geven hoe ermee om te gaan. Een traject waarin jij de rijkdom van Spiritualiteit gaat leren kennen en mee in verbinding komt te staan, zodat jouw innerlijke diamant weer gaat stralen en je het leven anders zult ervaren ook op het gebied van intimiteit.

En zoals een klant al zei:

Je bent het NO Nonsens type die spiritueel is en met beide benen op de grond staat. Dat kan confronterend zijn, maar het schept helderheid, het is puur. Je brengt veel met humor, daar hou ik van. Je hebt een brede kijk en vindt iets niet snel gek. Ook op afstand voel jij wat ik nodig heb ook qua feedback weet je het goed te verwoorden en de juiste snaar te raken. Je werkt vanuit verschillende disciplines en pakt iedere keer de juiste. Je geeft me een veilig gevoel waardoor ik mijn mond open durf te doen.

Ik wil JOU helpen om het leven vanuit innerlijke rust, vrijheid, liefde en vanuit authenticiteit te leven.

Daarom bied ik jou mijn GRATIS E-Book  aan:   “7 Tips naar innerlijke rust”. Een boek met waardevolle informatie waarmee je direct aan de slag kunt gaan.

Wat is het dat jou aanspreekt in dit artikel. Waar loop jij tegenaan of wil jij mee aan de slag gaan? Laat het mij weten in de comment en meld je aan.

 In ruil voor jouw antwoord bied ik je een GRATIS bijeenkomst “Spirituele Fitness “aan. 

Voor meer info. Ga naar:

https://www.bewustincontact.nl/spirituele-fitness-2/

Een bijeenkomst waarbij je je eerste stappen zet naar innerlijke rust, vrijheid in verbondenheid, liefde en authenticiteit. Stappen die je vooral heel veel plezier en voldoening geven. Het zijn de stappen die ik zelf heb gezet in mijn eigen ontwikkeling.

Maar ik werk alleen met kleine groepen en de Spirituele Fitness Bijeenkomst is snel VOL.

Meld je dus NU aan. Zet jouw reactie hieronder in het contact formulier

https://www.bewustincontact.nl/rotterdam-contact/

Ik kijk ernaar uit je reactie te lezen en je persoonlijk te ontmoeten op de kennismakingsavond “Spirituele Fitness”.

Hebben je vrienden ook baat bij mijn blog? Deel het dan gerust met hen.

Namasté.

Ingrid Kramer

Ingrid Kramer.

No comments yet.

Geef een reactie