Blog 4 Docu film Heal en Miss Wonder-Fool

Een boeiende film over een zoektocht langs wetenschappelijke en spirituele wegen om de kracht van de mens tot heling te ontdekken. Inspirerende en emotionele verhalen die deuren kunnen openen. HEAL laat zien dat we meer controle over ons leven en onze gezondheid hebben dan we vaak denken.

Diverse experts als Bruce Lipton, Deepak Chopra, Joe Dispenza, Gregg Braden, Anita Moorjani, Kelly Turner, Marianne Williamson en Micheal Beckwith verkennen het snijvlak van wetenschap en spiritualiteit. De wonderlijke natuur van de mens kan een krachtig instrument voor heling zijn. HEAL helpt je praktisch op weg.

Gisteren 19-11-2017 ben ik naar het Theater Zuidplein gegaan om naar de (uitverkochte) documentairefilm te kijken en te luisteren naar het verhaal van een vrouw die haar ervaring vertelde over haar helingsproces. Een vrouw die aan slokdarmkanker leed en is genezen.

In de film komen vele mensen in beeld met de meest uiteenlopende ernstige ziektes die genezen verklaard zijn en de doktoren in grote verbazing achter lieten .Wat een WONDER en je moet wel een FOOL zijn om met alle eigenschappen van deze Tarot kaart “The Fool” je pad te bewandelen nl.vol vertrouwen, met een innerlijk weten en diep geloof in jouw kracht tot zelfgenezing en buiten de reguliere paden te durven treden met alle ups en downs en  ondanks alle “wijze”adviezen van de mensen om je heen toch jouw pad te kiezen .

Een film die ik je adviseer om zelf te gaan zien. Iedereen kijkt er toch met andere ogen naar. De wetenschapper naast mij in de zaal heeft er bijvoorbeeld weer andere stukken voor haar zelf uit gehaald dan ik.

 

Nu willen jullie misschien het  verhaal horen van die mevrouw die van slokdarmkanker is genezen, maar tijdens en vooral na de film kreeg ik door dat dit het moment is om mijn verhaal en de heling van Miss Wonder-Fool te vertellen.

Net als in deze film verliep ons pad langs vele wegen. Ons pad naar genezing.Of moet ik zeggen mijn pad als healer en naar genezing , want onze paden zijn uit elkaar gegaan en weet nu niet hoe haar pad verder loopt en dan nog…. ik kan alleen vanuit mijn ervaring en optiek spreken.

Het is echter een lang verhaal en zal proberen de verkorte versie te vertellen , Mocht je echt nieuwsgierig zijn naar mijn hele verhaal, heb dan geduld ,want daar ga ik zeer zeker aan werken ik weet alleen nog niet hoe.

Ons proces (en met ons bedoel ik mezelf Ingrid Kramer en mijn vriendin die ik Miss Wonderfool noem.) begon na onze eerste ontmoeting ongeveer 5 jaar geleden tijdens een open dag van de Humaniversity in Egmond aan Zee. We waren beide sannyasin van Osho en kozen voor de meditatieve weg.

Wij  waren onder de indruk van de workshop van Anuprada “Talking to the Body/Mind”( Body Mind balancing) en besloten deze meditatie te volgen.Vijf ochtenden achter elkaar op en neer naar Egmond aan Zee.

Zij gaf aan deze meditatie te willen volgen omdat ze voelde dat de kankercellen weer vat op haar hadden gekregen. Zelf ging ik voor mijn artrose en mijn innerlijke drive om honderd procent voor mijn bedrijf te gaan en uit het onderwijs te stappen. Deze meditatie voelde als een zeer belangrijke meditatie niet alleen voor heling, maar ook voor mij als Holistic Life coach en energetisch werker.

Net als in de film ging mijn interesse en innerlijke drive naar meerdere spirituele richtingen uit, waaronder Sjamanisme, Tantra, Reiki……….Ik las boeken,volgde cursussen en was druk bezig met het opzetten van mijn bedrijf.

Ondertussen werd mijn vriendin ernstig ziek. De kanker was uitgezaaid en zij was op zoek naar de oorzaak. Zij greep werkelijk alles aan voor genezing via de alternatieve weg en de Ayurveda.

Zo kwam het dat ze bij mij op de behandeltafel belandde voor sessies waarin ik haar terug kon brengen naar de bron via energetisch werk , hypnose en energetische heling. Er verschenen beelden uit haar verleden die haar blokkeerde en ziekmakend waren. Deze blokkades opruimen ging met de wijsheid van het lichaam en sterke geloof en vertrouwen in mijn Holistische aanpak gepaard. Niet alleen het lichaam schokte ook de tranen zorgden voor zuivering. Daarbij was vergeving van haar zelf van groot belang (net als in de film).

In de film komen beelden voorbij van India. Mijn lichaam reageerde direct met een schokje  vanuit mijn onderbuik. Herkenning. Ik ben daar vele malen in het Osho meditatie centrum geweest om niet alleen workshops te volgen voor mijn persoonlijke ontwikkeling maar vooral voor de meditaties. Nu was het mijn vriendin die naar India ging. Zij koos voor de Ayurvedische kliniek aldaar. Haar huis bleek vlak bij een zendmast te staan , dus ze moest zorgen voor een ander huis. Ze trommelde al haar vrienden op voor helende liefdevolle energie naar haar te sturen. Ik ging vaak naar haar huis om haar peptalk te geven, Tarot kaarten te leggen en heling te geven. Er waren meerdere mensen die haar genezende kracht stuurden.Op haar verjaardag kwamen we allemaal in het wit gekleed en gaf ik een klankbad. Ze vroeg haar lichaam wat het kon verdragen aan voedsel, maar ook wie wel en wie niet mocht komen.Ze gaf duidelijk haar grenzen aan en mediteerde veel. Gebed en diëtist en homeopatie etc. ze greep alles aan behalve de reguliere weg. Zij geloofde niet in de chemo kuur of bestraling of medicatie van de doktoren. Ze onderzocht alles.

Ook ging zij naar Peru voor een ontmoeting met een Sjamaan, toch was deze ervaring haar minder goed bevallen. Nu wilde ze naar Brazilië naar John of God. Uiteindelijk was ze te zwak om te gaan, dus ging ik alleen. (In de film zie je een beeld van hem voorbij komen.)Het was een bijzondere ervaring, een verhaal apart, waar ik nu niet verder op in zal gaan.

Eenmaal terug uit Brazilië gaat ze hard achteruit. Toch bleven wij vertrouwen hebben dat ze er bovenop zou komen. En ook al had ze af en toe angst, toch bleef ze volhouden. Uiteindelijk belandde ze in een hospice ook al wisten we dat ze daar uit zou komen. Ze vond een andere Healer en is daarmee verder aan de slag gegaan. Onze wegen moesten scheiden omdat ik nu voor mezelf moest kiezen. Het voelde goed om uit elkaar te gaan.Onlangs heb ik vernomen dat ze is genezen en heeft velen vol verbazing achter gelaten. Een WONDER? Een FOOL? Nee how wonderful!!!!

De film HEAL geeft mij nog eens extra de bevestiging dat ik op de goede weg ben. Niet alleen als Holistic Life Coach en Healer maar ook op mijn pad naar genezing van Lichen Sclerosus. En zo eindig ik dit verhaal ( net als in de film)  “The most wonderful healer is within”.

Namasté,

Ingrid Kramer

www.bewustincontact.nl

 

No comments yet.

Geef een reactie