Blog 3. Shit! Wat doe je als het tegen zit?

Shit! Wat doe je als het tegen zit?

Dag hard werkende vrouw  met eigen bedrijf of veel eisende baan die daarnaast privé ook haar mannetje moet staan.

Heb jij ook weleens van die dagen dat je denkt: ”Wat is hier aan de hand? Alles zit me  vandaag tegen…en ik was de dag vol goede moed aangegaan, wat wil dit zeggen in godsnaam?

  • Bijvoorbeeld:

1.De dag begonnen vol energie en goede moed , want je wilt heel graag je voorgenomen dagtaken volbrengen, maar… er komt een app binnen die aandacht vraagt en voor je het weet zit je uit “fatsoen” een tijd lang te appen en denkt:  “Ai maar ik moet nog zoveel doen! “ Toch keer op keer beantwoord je het maar weer.

2.Even de mail doornemen van de dag, maar o … nee dit bericht had je echt niet verwacht! Hier moet je NU echt iets mee doen. Het neemt veel meer tijd in beslag dan je had verwacht .

3. Je wilt een verslag uitprinten, maar O Nee, de inkt is op en Nu moet je even naar de stad om inkt te halen pfff dat is Balen! Eindelijk thuis weer aan de slag, maar de uitprint van je verslag is niet duidelijk te zien. Hoe werkt dat…. bij instellingen kijken misschien?

4.Uiteindelijk kijk je op de klok en schrikt je kapot! Snel je kind ophalen en vergeten zelf te eten. Aan het einde van de dag ben je versleten !

  • Wat wil dit zeggen in godsnaam? Wat te doen?

1.De dag begonnen met instinctief tijdrovende  en vooral energie rovende zaken die je uithollen en leeg maken.

Je laat je leven leiden via de ander en deze laat je de regie over nemen. Zeg STOP en hou daarmee op. Ga Aarden. Kom uit je hoofd , maak contact met de aarde, kom diep in je lijf. JIJ bent degene die het leven leeft vanuit jouw IK kracht en jij zorgt voor een duidelijke grens, waardoor je jouw energie bewaakt. Het woord “fatsoen”, daar is het niet om te doen! Het gaat om eerlijk zijn t.o.v. jezelf en daarmee ook naar de ander. Duidelijkheid is echt te leren en kun je vanuit liefde (vooral voor jezelf) aan de ander presenteren. Neem een besluit en spreek een ander tijdstip af of wat dan ook, maar ga niet flauwtjes aan de zijkant staan in afwachting waar het heen zal gaan.

2.Ad-Hoc reageren….ja soms vraagt het prioriteit, maar kijk even goed of dat werkelijk zo is. En zo ja, hoe pak je het aan. Kijk bewust hoe ermee om te gaan, want wie weet heb je er een volgende keer ook wat aan. Er komen tenslotte vaker momenten voor die á la moment de aandacht vragen. Maak een keuze en leg ze opzij, ja maak een lijstje voor de dag, wat je voorrang verleent of wat nog even wachten mag. Zo creëer je meer rust in de dag en eindig je deze met voldoening, want je streept bepaalde prioriteit zaken van je lijstje af.

3.Ha de printer inkt is op of de printer blokkeert. Grappig, maar weet je dat alles in het leven met elkaar verbonden is? Ja dit is bijvoorbeeld een teken dat  aan jou wordt gegeven, dat jij je teveel richt naar de ander, naar de buitenwereld. Je hebt je leven te veel laten passeren. Kom wordt er gezegd, Kom in je kracht. Geloof in jezelf , je bent uit verbinding met jezelf gegaan. En wil je hierover meer weten? Lees dan het artikel  van Christiane Beerlandt, Signalenboek 2 blz. 159.Geweldig hoe zij dat beschrijft en je laat weten dat het leven je tekens geeft .Bijzonder interessant, neem dat maar van mij aan.

4.Het gevoel leeg gezogen te zijn, versleten! Wie kent dat niet? Het  maakt je moe en bezorgt je misschien zelfs verdriet. Je lichaam geeft het op en zegt STOP. Wat NU ?

  • Hier komt mijn advies :
  • Begin de dag niet direct met je mobiel bekijken of je PC of de krant…., maar start de dag met Landen in je lijf. Maak er een gewoonte van je dag te beginnen met een moment voor jezelf ! Bijvoorbeeld met een korte meditatie (tip: mediteren kun je bij mij leren), de ander laat de hond uit of gaat naar de sportschool, maar zorg ervoor dat je helemaal thuis komt in je lijf.
  • Douchen en een gezond ontbijt ! De belangrijkste maaltijd van de dag die je niet mag overslaan, gun jezelf dat moment en geniet ervan. Heb je kinderen? Voorbeeld doet volgen en daarover meer een volgende keer.
  • Zorg dat je de dag ervoor een prioriteitenlijstje heb gemaakt. En ja misschien komen er prioriteiten bij, maar kijk wat je vandaag aan kan en leer los te laten. Je kan tenslotte geen ijzer met handen breken. En mocht je dat toch willen? Dan kom je jezelf vroeg of laat tegen en zegt je lichaam NEE ik doe hier niet meer aan mee en wordt je ziek of val je een buil of wat dan ook. Want zoals ik al eerder zei: Alles is met elkaar verbonden, alles is energie! Luister naar je lichaam, kijk naar de tekenen om je heen !
  • Neem aan het einde van de dag weer even tijd voor jezelf en GROND jezelf door even naar buiten te gaan of neem een douche of masseer je voeten en ga even voor de spiegel staan. Ja kijk in de spiegel en geef jezelf een compliment, misschien ben je dat niet gewent, maar je lichaam zal het waarderen, iedere cel zal jou verstaan. Zet Zelfliefde eens op je prioriteiten lijstje.

 Ik wil JOU helpen om het leven in zijn totaliteit, vol bewustZIJN, passie, liefde  en intimiteit te kunnen leven en vanuit authenticiteit, maar om dat te bereiken heb ik jouw hulp nodig nl.

Waarover wil jij dat ik ga schrijven? Welke onderwerpen vindt  jij interessant? Waar wil jij de komende maanden meer over leren? Welke vragen of ideeën heb jij? Waar loop jij tegenaan?

Plaats de onderwerpen waar ik jou mee kan helpen in het reactieveld hieronder. Als dank voor je reactie ontvang je van mij een CADEAU.

Jouw reactie wordt beloond met  een GRATIS Tarot dagkaart met uitgebreide informatie speciaal voor jou, zodat je met nieuwe inzichten je dag aan kan gaan en bewust in contact met jezelf komt te staan.

Schroom niet, om een onderwerp te noemen, dat anderen ook hebben genoemd, plaats het gewoon in het contact formulier https://bewustincontact.nl/contact/ .

Zo kan ik zien waar de meeste vraag naar is .Ik zie graag je reactie tegemoet!

No comments yet.

Geef een reactie